Hoe een vloer schuren en voorzaaien als een pro

Vloeren laten schuren

Het schuren van een vloer kan een van de lastigste en meest tijdrovende aspecten van het werken met beton. Of u nu net begint of meer wilt weten over hoe te schuren en pre-seed uw vloer als een pro, deze post is voor jou. Laten we eens kijken naar hoe je kunt schuren en zaaien vloeren als een pro.

Wat is schuren en hoe doe je dat?

Vloeren laten schuren is het proces van het verwijderen van de grotere deeltjes of korrels van een betonoppervlak. Je kunt ook zeggen dat schuren het proces is van het verwijderen van materiaal dat kleiner is dan de korrels. Je kunt het ook polijsten noemen. Er zijn vele manieren om een vloer te schuren en voor te zaaien, maar degene waarop we ons hier zullen concentreren is met behulp van een hybride mengsel op waterbasis, bekend als emulsie op waterbasis. Emulsies op waterbasis zijn uitstekend in het verwijderen van olie en vet van beton, maar ze verwijderen niet erg goed was of vuil.

Dit is waar schuren om de hoek komt kijken. De korrels in beton worden deeltjes genoemd, en hun grootte wordt bepaald door het materiaal dat het oppervlak heeft gevormd. Het water en de olie in uw beton gecombineerd om het oppervlak te vormen; schuren kan dan die materialen te verwijderen uit het beton door het verwijderen van de kleinere korrels. Naarmate het schuurproces vordert, komen de grotere korrels vrij, die met een veegmachine kunnen worden opgezogen of met een slijptol kunnen worden verwijderd. Een ander punt om in gedachten te houden is dat mengsels op waterbasis (bijv. oliën, oliën plus water, enz.) niet goed zijn in het verwijderen van hard vuil zoals steen of metaalbrokken. U moet dus een specifiek soort schuurmachine gebruiken om een betonvloer te schuren en voor te zanden.

Hoe een vloer schuren en voorstrijken

Om te beginnen met het schuren en voorzaaien van een betonnen vloer, moet u de vloer precies krijgen waar u hem wilt hebben. Dit zal afhangen van een aantal dingen, waaronder het type beton en het type ondervloer dat u heeft. Als u een hardere ondergrond hebt, zoals asfalt of baksteen, moet u waarschijnlijk een sleuf graven en een voorzaaimassa aanbrengen voordat u kunt schuren en voorzaaien. Als u een meer vergevingsgezind soort beton hebt, zoals mortel of zand, kunt u gewoon een gat graven en het opvullen. U kunt dit met de hand doen of een lader met handaandrijving gebruiken, zoals deze populaire Mako. Zorg voor het juiste gereedschap.

Om te beginnen met het schuren en voorzaaien van een betonnen vloer, moet je om het te krijgen precies waar je het wilt. Dit zal afhangen van een paar dingen, met inbegrip van het type beton en het type ondervloer je hebt. Als u een hardere ondergrond hebt, zoals asfalt of baksteen, moet u waarschijnlijk een sleuf graven en een voorzaaimassa aanbrengen voordat u kunt schuren en voorzaaien. Als u een meer vergevingsgezind soort beton hebt, zoals mortel of zand, kunt u gewoon een gat graven en het opvullen. U kunt dit met de hand doen of een lader met handaandrijving gebruiken, zoals deze populaire Mako. Zodra u het grondoppervlak precies hebt waar u het hebben wilt, is het tijd om te beginnen met voorslijpen.

Het verschil tussen schuren en voorzaaien.

Een van de belangrijkste verschillen tussen schuren en voorzaaien is het type schuren dat gebruikt wordt. Bij schuren schuurt u letterlijk het oppervlak van het beton om het materiaal te verwijderen. Bij het voorzaaien wordt de grond echter voorgeslepen om deze voor te bereiden op uw nieuwe zaden.

Bij het voorzaaien wordt het grondoppervlak tot een diepte van ongeveer tweederde van het oppervlak bewerkt, zodat de losse grond wordt verwijderd en de grond klaar is voor het planten. Zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien, kunt u, zodra de grond is voorbereid voor het planten, de vloer gaan zaaien of nog wat laatste voorbereidingen treffen voordat u de vloer gaat leggen.

Hoe een houten vloer schuren en zaaien?

Een van de meest voorkomende soorten vloeren in woonwijken is hardhout of hardhouten planken of plankachtig materiaal. Als u een houten vloer heeft, moet u weten dat het veel langer duurt om een houten vloer te schuren en voor te zaaien dan een betonnen vloer. Dat komt door de kleinere korrels in hout, waardoor er meer registratie nodig is om ze los te maken van de vloer.

Ook zijn er veel insecten en ziekten die kunnen worden verspreid door kleine deeltjes zoals die in beton worden aangetroffen. Deze kunnen meeliften op de schuurapparatuur of vrijkomen wanneer u de vloer schuurt. Het grootste voordeel van hardhout is dat het langer duurt om het voor te zaaien en te schuren dan beton. In tegenstelling tot naaldhout is er niet zo’n drang om hars op te bouwen naarmate men de vloer veel gebruikt. Dit betekent dat hardhouten vloeren langer schoner zullen blijven.